Bent u eigenaar van een rijks- of gemeentelijk monument binnen de gemeente Midden-Delfland, of overweegt u een aankoop, dan zijn een aantal dingen voor u van belang.

Bij restauratie, veranderingen of onderhoud aan monumenten is in veel gevallen een vergunning nodig. Wij adviseren u daarom altijd van tevoren contact op te nemen met de gemeente, telefoon (015) 380 41 11. Bij de gemeente kunt u ook terecht voor meer informatie over subsidies, of algemene vragen over monumenten.

Op het gemeentehuis is de folder 'Monumenten in Midden-Delfland' verkrijgbaar met uitgebreide informatie voor eigenaren van monumenten.

Eigenaren van monumenten kunnen op www.restauratiefonds.nl gratis de digitale gids, Monumentaal wonen aanvragen. De gids legt op eenvoudige wijze uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een monument. U krijgt antwoord op de meest gestelde vragen over aanschaf, restauratie, behoud en financiering van monumenten. Een handige wegwijzer voor iedere eigenaar van een monument.

Een rijksmonument restaureren is een hele onderneming. Het restauratiefonds biedt als hulpmiddel de RestauratieWijzer aan: www.restauratiefonds.nl. Met de RestauratieWijzer kunt u gebruikmaken van een uitgebreid stappenplan, informatie en deskundige hulp. U kunt hier ook gebruik van maken als u het monument nog moet kopen.

Monumenten Community is dè ontmoetingsplek voor monumenteigenaren. In de Monumenten Community zijn eigenaren, professionals en liefhebbers actief met jarenlange ervaring en specialistische kennis. Zij delen ervaringen, verhalen en tips. Praat mee op dit online platform of ontmoet elkaar bij de eigenaar thuis tijdens een bijeenkomst. Kies de groepen die u interessant vindt en word daar lid van.

Meer informatie:

Heeft u gevonden wat u zocht?