Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag is het belangrijk dat u eerst zelf naar een oplossing zoekt. Er zijn lokaal al veel oplossingen waarvan u gebruik kunt maken. U kunt bijvoorbeeld zelf een hulpmiddel kopen of eenvoudige aanpassingen in huis (laten) doen, zoals het aanbrengen van een hoog toilet of steunbeugels. Ook kunt u een familielid of kennis vragen om te helpen in het huishouden, of met het bijhouden van de administratie. Zo kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Uitleenservice

Heeft u tijdelijk problemen, bijvoor­beeld vanwege herstel van een operatie? Dan kunt u bij verschillende thuiszorgorganisaties gratis producten lenen voor een periode van maximaal 26 weken. Voor deze producten kunt u terecht bij de volgende thuiszorgorganisaties:

Zorgverzekering

Het kan zijn dat uw zorgverzekering een aantal zaken vergoedt, zoals respijtzorg of thuiszorg. Dit hangt af van uw pakket. Neemt u contact op met uw eigen zorgverzekeraar om te vragen wat zij voor u kunnen betekenen.

De gemeente Midden-Delfland heeft, in samenwerking met DSW Zorgverzekeraar, een extra zorgverzekering samengesteld: de Collectieve Aanvullende Verzekering (CAV). De CAV Midden-Delfland is een pakket aan vergoedingen bovenop de aanvullende verzekering die u zelf heeft afgesloten bij DSW Zorgverzekeraar.

Vervoer in de regio

De Mus is in de gemeente een kleinschalig vervoerproject voor inwoners die moeite hebben om zelfstandig ergens naar toe te gaan. Meer informatie over tijden en boeken van ritten vindt u op de pagina De Mus.

Met Regiotaxi reist u van deur tot deur. Vanaf uw woonadres kunt u maximaal 5 zones van het openbaar vervoer reizen (heen en terug ca. 25 km). Meer informatie vindt u op www.regiotaxi.haaglanden.nl of u belt naar 088 – 9666 011.

Buiten de regio: Valys

Met de taxi van Valys kunt u ook buiten de regio reizen. Dat kan als u meer dan 5 zones van het openbaar vervoer aflegt vanaf uw woonadres. Let op: hier gelden andere tarieven voor!
Voor meer informatie kijkt u op www.valys.nl of u belt naar 0900 – 96 30 (€ 0.05 per minuut).

Basisvoorziening Hulp bij het Huishouden

Bent u mantelzorger of bent u tijdelijk beperkt in uw bewegingen door bijvoorbeeld een operatie en heeft u om die reden hulp in het huishouden nodig? Dan kunt u gebruikmaken van de basisvoorziening huishoudelijke hulp.

Stichting Welzijn Midden-Delfland

Stichting Welzijn Midden-Delfland informeert en adviseert inwoners van Midden-Delfland, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Professionals en vrijwilligers van deze stichting kunnen u informeren over verschillende activiteiten en voorzieningen waarvan u gebruik kunt maken. Stichting Welzijn heeft een locatie in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden. Meer informatie vindt u op www.swmd.nl of u belt (010) 591 80 52.

Bezorgservice

Heeft u moeite met boodschappen doen of koken? Dan zijn er meerdere oplossingen voor u. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de bezorgservice van een supermarkt. 

Wanneer u zelf niet kunt koken, is een maaltijdbezorgservice een oplossing. U krijgt een kant-en-klare maaltijd thuisbezorgd voor een aantrekkelijke prijs. Hiervoor kunt u bij verschillende aanbieders terecht, namelijk:

Was & koffie

Bent u niet in staat de was te doen, heeft u geen wasmachine of geen tijd? De mensen van Doel Delfland nemen deze taak graag uit handen.
Als u de was haalt of brengt kunt u gezellig een kop koffie of thee drinken of tussen 12.00 uur en 13.00 uur een kleine lunch eten.

Prijslijst

Wassen en drogen € 5,00
Strijken (per stuk) € 0,75

Openingstijden

Woensdag en donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur

Locatie

De Kickerthoek
Prins Willem Alexanderhof 2
2635 JM Den Hoorn

Meer informatie

Meer informatie krijgt u door te bellen naar 06-51 60 33 96.
 

Strandgoed Ter Heijde

In logies&ontbijt Strandgoed kunt u logeren als uw mantelzorger een adempauze nodig heeft of met vakantie gaat. De zorg die de mantelzorger u thuis geeft, wordt tijdelijk overgenomen door de professionals in Strandgoed. Voor meer informatie kunt u bij de gemeente terecht of ga naar www.strandgoedterheijde.nl of bel 015-515 5000