Maatschappelijk Team

Soms maakt u zich zorgen om iemand. U wilt voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Dan kunt u het Maatschappelijk Team van de gemeente bellen. Hier kunt u inwoners van Midden-Delfland aanmelden die in de problemen (dreigen te) raken, maar zelf geen hulp (meer) vragen.

U kunt melding maken van mensen die geen hulp vragen, maar dat wel nodig hebben op het gebied van:

  • Psychiatrie Heeft u het idee dat iemand acuut psychische hulp nodig heeft, bel dan 112!
  • Verslaving
  • Sociaal isolement
  • Vervuiling
  • Overlast

Melding maken

U kunt de melding telefonisch maken door op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur te bellen met de gemeente op het telefoonnummer  (015) 380 41 11. U kunt de melding ook digitaal maken door te e-mailen naar maatschappelijkteam@middendelfland.nl of door het online contactformulier in te vullen.

Hoe gaat het verder na uw melding?

Medewerkers van het Maatschappelijk Team proberen ‘aan de deur’ contact te leggen en de persoon te motiveren om hulp te accepteren. Zij onderzoeken wat er speelt en door wie een moeilijke situatie het best opgelost kan worden. Dan volgt de hulp, waarbij allerlei instanties op het gebied van psychiatrie, maatschappelijk werk, verslavingszorg, budgetbegeleiding, schuldhulpverlening en woonbegeleiding betrokken kunnen worden. 

Wij stellen het zeer op prijs dat u uw bezorgdheid met ons deelt!

Let op! Een melding maken is een serieuze zaak. Het doen van een onjuiste melding is strafbaar.