Gemeente Midden-Delfland stimuleert elektrisch rijden. Elektrische auto's rijden op groene stroom, hebben geen CO2 uitstoot en rijden veel duurzamer dan voertuigen op gas, diesel of benzine.

Oplaadmogelijkheden in Midden-Delfland

Op eigen terrein

Als u in een elektrische auto rijdt, en u heeft de mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren dan moet u een oplaadmogelijkheid op eigen terrein maken.  Dit kan in de tuin, garage of garagebox. Dit is ook de eenvoudigste oplossing. U heeft dan geen vergunning nodig om een oplaadpunt aan te kunnen leggen. Bij de aanschaf van een elektrische auto wordt ook vaak een laadvoorziening aangeboden. Deze zijn speciaal bedoeld voor plaatsing op eigen terrein en niet geschikt voor de openbare ruimte.  De gemeente zal bij een aanvraag ook altijd eerst nagaan of u een parkeermogelijkheid heeft op eigen terrein. De kosten voor het mogelijk maken van een laadmogelijkheid op eigen terrein zijn ook altijd voor de aanvrager.

In het openbaar gebied

Bij de bestaande oplaadvoorzieningen in Midden-Delfland kunt u uw elektrische voertuig opladen. Bij oplaadpunten is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische voertuigen. U herkent deze parkeerplaats door de speciale bebording. Er mag alleen geparkeerd worden tijdens het opladen van het voertuig.

In de afgelopen jaren zijn meerdere oplaadpunten geplaatst in Midden-Delfland, verspreid over de verschillende kernen.

Laadkabels

Volgens de APV Midden-Delfland is het verboden om kabels of snoeren voor het laden van elektrische motorvoertuigen op of over de weg of weggedeelte te leggen. Dat verbod geldt ook voor daartoe bestemde kabelgoten, beschermmatten of overige toebehoren.

Aanvragen van een oplaadpunt

Woont of werkt u in Midden-Delfland en bent u in het bezit van een volledig elektrisch voertuig of een plug-in hybride voertuig? Heeft u niet de mogelijkheid om het voertuig op eigen terrein op te laden? Dan bestaat de mogelijkheid om een openbare laadpaal aan te vragen. Via www.laadpaalnodig.nl(externe link) kunt u de voorwaarden checken, kijken of er in de omgeving al een openbare paal staat en gemakkelijk een aanvraag indienen. Als de aanvraag aan alle eisen voldoet, wordt de laadpaal binnen 15 weken geplaatst en aangesloten.

De website www.laadpaalnodig.nl(externe link) is een samenwerkingsverband voor het aanvragen van uitbreiding van openbare oplaadpalen in achttien gemeenten in de regio Rotterdam.

Meer informatie

www.laadpaalnodig.nl(externe link): aanvragen laadpaal in Midden-Delfland aanvragen laadpaal in Midden-Delfland

www.nederlandelektrisch.nl(externe link): het laatste nieuws over elektrisch rijden in Nederland

www.oplaadpalen.nl(externe link): informatie over de locaties en de bezetting van oplaadpalen

www.social-charging.com(externe link): App voor elektrische rijders om elkaar te informeren over de bezetting van laadpalen

Heeft u gevonden wat u zocht?