Toekomstbestendig wonen, ondernemen, werken en recreëren in 2050? Midden-Delfland stelt samen met inwoners, ondernemers en organisaties een visie op voor de toekomst. Zo blijft Midden-Delfland aantrekkelijk. Wil je als inwoner meedenken? Laat online weten hoe jíj wilt dat Midden-Delfland er in 2050 uitziet. 

Hoe wil jij dat Midden-Delfland eruitziet in 2050?

Wil je jouw mening laten horen? Je kunt dat doen op twee manieren.

> Swipocratie

De snelste manier is swipen: daarbij maak je steeds een keuze uit twee stellingen. Meedoen duurt ongeveer 3 minuten en kan gemakkelijk op je telefoon of computer. De swipocratie vind je hier(externe link).

> Online vragenlijst

Je kunt er ook voor kiezen om  een online vragenlijst in te vullen(externe link). Aan de hand van vier korte animaties van toekomstscenario's vragen we naar jouw voorkeur over de toekomst van Midden-Delfland. Er zijn ongeveer 16 vragen, het onderzoek duurt zo’n 10 tot 15 minuten.

Je kunt meedoen tot 1 maart 2024.

Vier toekomstscenario’s voor Midden-Delfland

Afgelopen zomer heeft de gemeente via onder andere een huis-aan-huis ansichtkaartenactie, een online enquête en gesprekken bij supermarkten en festivals ideeën voor 2050 verzameld bij inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Alle input is uitgewerkt in toekomstscenario’s; vier verschillende verhalen over hoe Midden-Delfland eruit zou kunnen zien in 2050. Het zijn dus geen voorspellingen of wenselijke droombeelden. We zijn benieuwd welke (elementen van deze) toekomstbeelden jou aanspreken!

Dit zijn de vier toekomstscenario's:
Toekomstscenario A(externe link)
Toekomstscenario B(externe link)
Toekomstscenario C(externe link)
Toekomstscenario D(externe link)

Lees meer over hoe Cittaslow van belang is voor de toekomstvisie.

Houd mij op de hoogte

Op deze pagina houden we u op de hoogte van alle activiteiten. Wilt u meedenken over de toekomst van onze gemeente en een uitnodiging ontvangen voor activiteiten? Laat dan uw gegevens achter op het inschrijfformulier.