Wat is kwijtschelding?

Heeft u een inkomen rond bijstandsniveau? En heeft u moeite om de aanslagen te betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen. Kwijtschelding betekent dat u het bedrag niet of niet helemaal hoeft te betalen.

Hoe vraag ik om kwijtschelding?

Wilt u weten of het voor u zin heeft om kwijtschelding aan te vragen? Beantwoord dan hier enkele vragen en u krijgt direct een indicatie. Is de uitkomst dat u mogelijk kwijtschelding krijgt? Lees dan eerst onderaan deze pagina bij het kopje 'Downloads' de toelichtingsbrief. Daarna print u het aanvraagformulier kwijtschelding en vult het in. Dan stuurt u het ingevulde aanvraagformulier en de gevraagde informatie naar de gemeente.
U kunt ook contact opnemen met het team Belastingen via het telefoonnummer (015) 380 41 11 of het mailadres belasting@middendelfland.nl.

Waarvoor kan ik kwijtschelding aanvragen?

Bij de gemeente Midden-Delfland kunt u kwijtschelding aanvragen voor:

 • Onroerendezaakbelastingen
 • Afvalstoffenheffing
 • Rioolheffing
 • Leges aanvraag identiteitskaart

Wist u dat…

de gemeente Midden-Delfland een folder 'Krap bij kas' heeft gemaakt? Daarin wordt uitgelegd van welke regelingen mensen met een laag inkomen gebruik kunnen maken.

   Ik krijg geen kwijtschelding, maar vind het toch moeilijk om in één keer te betalen

   U kunt dan bij het team Belastingen om een betalingsregeling vragen. Een betalingsregeling is mogelijk voor maximaal 6 maandelijkse termijnen.

   U kunt ook gespreid betalen via automatische incasso. Dit kan in maximaal 9 maandelijkse termijnen. U kunt automatische incasso zowel digitaal als telefonisch aanvragen. Meer informatie vindt u op de pagina Betalen van de aanslag.

    Nog vragen?

    Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neemt u dan contact op met team Belastingen via het telefoonnummer (015) 380 41 11 of het mailadres belasting@middendelfland.nl.

    Heeft u gevonden wat u zocht?