Wat is kwijtschelding?

Heeft u een inkomen rond bijstandsniveau? En heeft u moeite om de aanslagen te betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen. Kwijtschelding betekent dat u het bedrag niet of niet helemaal hoeft te betalen.

Hoe vraag ik om kwijtschelding?

Wilt u weten of het voor u zin heeft om kwijtschelding aan te vragen? Beantwoord dan hier enkele vragen en u krijgt direct een indicatie. Is de uitkomst dat u mogelijk kwijtschelding krijgt? Lees dan eerst onderaan deze pagina bij het kopje 'Downloads' de toelichtingsbrief. Daarna print u het aanvraagformulier kwijtschelding en vult het in. Dan stuurt u het ingevulde aanvraagformulier en de gevraagde informatie naar de gemeente.
U kunt ook contact opnemen met het team Belastingen via het telefoonnummer (015) 380 41 11 of het mailadres belasting@middendelfland.nl.

Waarvoor kan ik kwijtschelding aanvragen?

Bij de gemeente Midden-Delfland kunt u kwijtschelding aanvragen voor:

 • Onroerendezaakbelastingen
 • Afvalstoffenheffing
 • Rioolheffing
 •  aanvraag identiteitskaart

   Ik krijg geen kwijtschelding, maar vind het toch moeilijk om in één keer te betalen

   U kunt dan bij het team Belastingen om een betalingsregeling vragen. Een betalingsregeling is mogelijk voor maximaal 6 maandelijkse termijnen.

   U kunt ook gespreid betalen via automatische incasso. Dit kan in maximaal 9 maandelijkse termijnen. U kunt automatische incasso zowel digitaal als telefonisch aanvragen. Meer informatie vindt u op de pagina Betalen van de aanslag.

    Nog vragen?

    Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neemt u dan contact op met team Belastingen via het telefoonnummer (015) 380 41 11 of het mailadres belasting@middendelfland.nl.

    Heeft u gevonden wat u zocht?