Wat is kwijtschelding?

Heeft u een inkomen rond bijstandsniveau? En heeft u moeite om de aanslagen te betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen. Kwijtschelding betekent dat u het bedrag niet of niet helemaal hoeft te betalen.

Hoe vraag ik om kwijtschelding?

Wilt u weten of het voor u zin heeft om kwijtschelding aan te vragen? Beantwoord dan hier enkele vragen en u krijgt direct een indicatie. Is de uitkomst dat u mogelijk kwijtschelding krijgt? Vul dan het online formulier aanvraag kwijtschelding in. Daarvoor heeft u uw DigiD nodig. 

U kunt ook contact opnemen met het team Belastingen via het telefoonnummer (015) 380 41 11 of het mailadres belasting@middendelfland.nl.

Waarvoor kan ik kwijtschelding aanvragen?

Bij de gemeente Midden-Delfland kunt u kwijtschelding aanvragen voor:

  • Onroerendezaakbelasting
  • Afvalstoffenheffing
  • Rioolheffing
  •  aanvraag identiteitskaart

Ik krijg geen kwijtschelding, maar vind het toch moeilijk om in één keer te betalen

Betalingsregeling/uitstel van betaling

U kunt dan bij het team Belastingen om een betalingsregeling vragen. Een betalingsregeling is mogelijk voor maximaal 6 maandelijkse termijnen.

Het is mogelijk om een betalingsregeling of uitstel van betaling aan te vragen. Neem  in dit geval contact op. Dit kan telefonisch via het telefoonnummer (015) 380 41 11. U kunt ook een korte brief met uw verzoek sturen naar: 

Gemeente Midden-Delfland
team Belastingen
t.a.v. de invorderingsambtenaar
Postbus 1
2636 ZG Schipluiden

Automatische incasso

U kunt ook gespreid betalen via automatische incasso. Dit kan in maximaal 9 maandelijkse termijnen. U kunt automatische incasso zowel digitaal als telefonisch aanvragen. Meer informatie vindt u op de pagina Betalen van de aanslag.

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neemt u dan contact op met team Belastingen via het telefoonnummer (015) 380 41 11 of het mailadres belasting@middendelfland.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?