Campagne Midden-Delfland Kerngezond! gelanceerd

Gisteravond lanceerde wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek de campagne Midden-Delfland Kerngezond! tijdens een gezonde bijeenkomst bij korfbalvereniging ODO in Maasland.

Midden-Delfland Kerngezond!

De campagne Midden-Delfland Kerngezond! richt zich op gezond en actief genieten van het leven in Midden-Delfland. Dat willen we toch allemaal. De campagne heeft 5 thema’s. Van opgroeien in een rookvrije omgeving, tot meer bewegen en actief ouder worden. Soms is het best lastig om goede keuzes te maken, bewust om te gaan met alcohol of om voor gezonde voeding te kiezen. En wat als je niet helemaal lekker in je vel zit?

Van en voor inwoners

Midden-Delfland Kerngezond! brengt gezonde keuzes van en voor inwoners in beeld. Het is de bedoeling dat inwoners van Midden-Delfland elkaar helpen om gezonde keuzes te maken. Maak een praatje met elkaar, wandel samen en wissel gezonde recepten uit. Sta stil bij hoe het met de ander gaat. Zo blijven en worden we kerngezond!

Gezonde sportkantine

In Midden-Delfland zijn al tal van goede voorbeelden te noemen. Een van die voorbeelden is de gezondere sportkantine van korfbalvereniging ODO. ODO is vooruitstrevend en is een van de weinige sportkantines in Nederland die al heel ver is in hun uitvoering van een gezondere sportkantine, bewust alcoholbeleid en een rookvrij terrein.

Daarom dat de campagne ook daar gelanceerd werd. Samen met allerlei verenigingen uit de gemeente gingen wij aan de slag om te ervaren hoe je gezondere keuzes in kantines aan kunt bieden.

Goede initiatieven

Samen met verenigingen en organisaties verzamelde de gemeente allerlei initiatieven die bij kunnen dragen aan een gezond en actief leven. Hiermee willen we bereiken dat inwoners preventief actie ondernemen om gezond te leven. Alle initiatieven zijn gebundeld op de website www.middelfland.nl/kerngezond. Heb je zelf een goed initiatief? Meld het ons en wij zetten het op de website erbij. Zo kunnen alle inwoners er gebruik van maken. Mail je initiatief naar kerngezond@middendelfland.nl.