Op donderdag 9 juni ontving de heer Stougje uit Maasland een gemeentelijke onderscheiding. Hij kreeg de Erespeld uit handen van burgemeester Arnoud Rodenburg vanwege zijn jarenlange werk als vrijwilliger. De uitreiking vond plaats tijdens de feestavond ter ere van de 45ste editie van Sport en Spel Maasland.

Sport en Spel Maasland

Sjaak Stougje is sinds 1977 vrijwilliger bij Sport en Spel Maasland. De opbrengst van dit evenement gaat naar goede doelen. Stougje is al jarenlang onderdeel van de organisatie. Hij helpt bij praktische klussen én zorgt ervoor dat er elk jaar weer genoeg vrijwilligers zijn om de klus te klaren.

Voetbalvereniging MVV’27

In ruim 45 jaar tijd heeft Sjaak Stougje bij voetbalvereniging MVV’27 bijna elke denkbare rol gehad. Van elftalleider en verslaggever tot spreekstalmeester. En van oprichter en organisator van het jeugdkamp tot presentator en barman. Sjaak kent iedereen en iedereen kent Sjaak. Een onmisbare schakel voor deze familieclub.

Stichting Welzijn Midden-Delfland

Stichting Welzijn Midden-Delfland organiseert sinds 2002 zomeractiviteiten voor ouderen, waaronder wandelingen in en rond Maasland. Mensen die zelf niet goed genoeg kunnen lopen, gaan mee in een rolstoel. Sjaak Stougje is al langere tijd betrokken als rolstoelduwer. Sinds een aantal jaar helpt hij ook mee in de organisatie.

Gemeentelijke Erespeld

De zilveren Erespeld van de gemeente Midden-Delfland wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. Voor de Erespeld komen inwoners in aanmerking die zich op een bijzondere of opvallende manier inspannen voor de Midden-Delflandse gemeenschap. De Erespeld is een blijk van waardering en erkenning van de lokale gemeenschap voor alle inspanningen die zijn verricht en een aanmoediging om daarmee door te gaan.

Fotograaf: Arend van der Salm