Vrijwel iedereen doet zijn best om fit en vitaal te blijven. We doen dat allemaal op onze eigen manier. Voldoende beweging hoort hier ook bij. De één maakt dagelijks een ommetje, de ander sport bij een vereniging of doet oefeningen thuis. Maar, hoe fit zijn we nu eigenlijk? Inwoners van Midden-Delfland krijgen nu de kans om dat te ontdekken.

Doe de fittest

Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD) nodigt u uit om deel te nemen aan een fittest.

De test bestaat uit 10 laagdrempelige onderdelen, waaronder een oog- handcoördinatietest, een test voor het uithoudingsvermogen en een knijpkrachttest. Ook mensen met een chronische aandoening kunnen meedoen en er is een testarts is aanwezig.

Waar en wanneer?

De fittest wordt uitgevoerd door Team Sportservice Zuid-Holland en vindt plaats op woensdag 18 mei 2022 in de Post Kogeko Hal, Tiendweg 1a in Schipluiden.

Wat houdt de fittest in?

U volgt een circuit met 10 onderdelen, bij elk onderdeel is begeleiding aanwezig. In totaal duurt de test ongeveer een uur. Na afloop kunt u aan de hand van uw scores zelf bepalen of u ergens aan zou willen werken. Teamleden van SWMD zijn aanwezig voor vragen en zij kunnen u ook informeren over het beweegaanbod in Maasland, Den Hoorn en Schipluiden. 

Aanmelden

U kunt zich tot 9 mei aanmelden, dit kan met uw computer of tablet, op twee manieren:

  1. Direct naar het aanmeldformulier(externe link) (externe link)
  2. Via de website van Sportief Midden-Delfland(externe link)

U kunt zich aanmelden met voorkeur voor een tijdvak en ontvangt dan een bevestiging.

Na 10 mei ontvangt u per mail een bericht met de tijd waarop u ingedeeld bent.

Hulp nodig bij het aanmelden?

Als u hulp nodig heeft bij het aanmelden, kunt u terecht bij SWMD tijdens de inloop:

  • Maandag, woensdag en vrijdag 10.00 – 12.00 uur in Singelhof, Hofsingel 18 in Maasland.
  • Dinsdag en donderdag van 10.00 – 12.00 in Kickerthoek, PWA Hof 2 in Den Hoorn.

Praktische informatie

  • Inwoners in de leeftijd van 60 tot 75 jaar ontvangen thuis een uitnodigingsbrief. Bent u net iets ouder of juist iets jonger, maar wilt u ook graag meedoen aan de fittest? Dan bent u natuurlijk van harte welkom!
  • Er is voldoende ruimte om uw fiets te stallen of uw auto te parkeren.
  • Als u met de bus komt, dan kunt u uitstappen bij de halte “gemeentehuis”. Zodra u langs de zijkant van het gemeentehuis loopt gaat u rechtdoor, daar ziet u de Post Kogeko Hal.
  • Handbalvereniging Schipluiden zet speciaal voor de fittest deze dag de deuren van de kantine open. Daar kunt u op eigen kosten terecht voor een kopje koffie, een klein hapje en een drankje.
  • Deze fittest is financieel mogelijk gemaakt dankzij het Sportakkoord Midden-Delfland, daarom is deelname voor u gratis. Meer informatie over het sportakkoord kunt u vinden op de website www.sportiefmiddendelfland.nl (externe link).

Vragen?

Heeft u een vraag? Neemt u dan contact op met Stichting Welzijn Midden-Delfland via telefoonnummer 010 – 591 80 52 of per mail naar info@swmd.nl  U kunt ook een kijkje nemen op onze website: www.swmd.nl(externe link)

We zien u graag op 18 mei!