Heeft u energietoeslag ontvangen en een eigen woning met het energielabel D/E/F/G? De gemeente biedt gratis isolatieadvies van een technisch adviseur en betaalt één isolatiemaatregel voor u.

Let op: om van deze dienst gebruik te maken heeft u uw unieke woningcode nodig. Deze vindt u in de brief die u op donderdag 25 of vrijdag 26 januari heeft ontvangen. De eerste stap naar isolatie is het aanvragen van een gratis adviesgesprek. Dit doet u via het stappenplan hieronder.

Afspraak maken voor gratis adviesgesprek

Heeft u een brief van de gemeente ontvangen? Meld u dan aan voor het gratis adviesgesprek.

  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/isolatieacties(externe link);
  2. Vul uw unieke woningcode en postcode in;
  3. Klik op de knop ‘Aanmelden voor een gratis adviesgesprek’ en volg de stappen op de website.

Persoonlijk isolatieadvies

Tijdens het gratis adviesgesprek bekijkt de adviseur zorgvuldig uw woonsituatie en bespreekt hij uw wensen. Daarnaast adviseert hij u welke isolatiemaatregelen het beste aansluiten bij uw woning, zoals vloerisolatie of isolerend glas. Zo komt u te weten hoeveel u kunt besparen op energie.

Isolatiemaatregel cadeau

Gemeente Midden-Delfland betaalt de kosten van één besparingsmaatregel. Dit betekent dat we de isolatiemaatregel die het beste bij uw woning past, volledig vergoeden. U hoeft dus geen eigen bijdrage te leveren en er zijn geen kosten die u vooraf moet betalen.

Uitvoering van de maatregel

Na het isolatieadvies geeft u toestemming voor de uitvoering. Het uitvoerende glas- of isolatiebedrijf komt bij u thuis om de maatregel kosteloos uit te voeren. 

Nog meer energie besparen!

Bent u enthousiast geworden en wilt u nog meer energie besparen? Denk dan aan gratis hulp van een energiecoach bij u thuis! Onze lokale energiecoaches staan voor u klaar met praktische tips. Ontdek hoe u met simpele aanpassingen direct kunt besparen op uw energierekening. Ga naar Gratis energiebespaargesprek met een energiecoach – EnergieC Midden-Delfland (energiecmiddendelfland.nl)(externe link)

Duurzaamheidsnieuwsbrief

Via de duurzaamheidsnieuwsbrief blijft u op de hoogte van lokale initiatieven: www.middendelfland.nl/digitale-nieuwsbrief-duurzaamheid.

Heeft u geen brief ontvangen, maar valt u wel binnen de doelgroep van de actie?

Heeft u recht op energietoeslag en bezit u een woning met een energielabel D/E/F/G? Neemt u dan contact op met de gemeente via aardgasvrij@middendelfland.nl.

Wat als ik twijfel of ik binnen de doelgroep van deze actie val?

Stuurt u in dat geval een email naar aardgasvrij@middendelfland.nl of bel met het Regionaal Energieloket via (088) 525 41 10. Samen bekijken we of u mee kunt doen met deze actie.

Is het adviesgesprek bij mij thuis of online?

De adviseur komt bij u thuis. Zo kan hij uw woonsituatie goed bekijken en is op die manier helemaal toegespitst op uw woning.

Kan ik de adviseur ook buiten reguliere kantoortijden ontvangen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Zijn er kosten verbonden aan deze actie?

Nee, het isolatieadvies en één maatregel uit het rapport worden voor u betaald. Wilt u meer maatregelen toepassen, dan betaalt u deze zelf. U kunt hiervoor subsidie aanvragen via www.rvo.nl/isde.

Welke soorten isolatie kunnen worden toegepast?

De maatregelen die binnen deze actie vallen zijn dak-, vloer-, bodemisolatie en het plaatsen van HR++ glas.

Kan er ook spouwmuurisolatie worden toegepast?

Nee. Dit is nu niet mogelijk vanwege de uitspraak van de Raad van State over de bescherming van vleermuizen bij spouwmuurisolatie.

Ik wil mijn afspraak verzetten, of ik heb mijn afspraak gemist.

Neemt u in dat geval contact op met Regionaal Energieloket via (088) 525 41 10.