Heeft u een eigen woning met energielabel D, E, F of G? Doe dan mee met de collectieve isolatie- en glasactie. Specialisten van het Regionaal Energieloket hebben op basis van prijs en kwaliteit het beste isolatiebedrijf en de beste glaszetter voor u gekozen.

Inschrijven voor de isolatieactie

Volg het stappenplan hieronder om deel te nemen aan de isolatieactie.

  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties(externe link);
  2. Vul uw postcode in;
  3. Klik op ‘Isolatie- en glasactie Midden-Delfland’;
  4. Klik op ‘Ontvang persoonlijk aanbod’ voor de gewenste maatregel en volg de stappen;
  5. Nadat u bent ingeschreven, ontvangt u per e-mail meer informatie over de volgende stappen.

Als u zich inschrijft voor de isolatieactie neemt het isolatiebedrijf contact met u op om te bekijken of uw woning geschikt is. U ontvangt een persoonlijke offerte waarna u beslist of u uw woning wilt isoleren. 

Wilt u energie besparen en uw woning isoleren? Schrijf u dan snel in. Vanwege de drukte in de isolatiesector is er plaats voor een beperkt aantal inschrijvingen binnen deze actie.

Nog meer energie besparen?!

Bent u enthousiast geworden en wilt u nog meer energie besparen? Denk dan aan gratis hulp van een energiecoach bij u thuis! Onze lokale energiecoaches staan voor u klaar met praktische tips. Ontdek hoe u met simpele aanpassingen direct kunt besparen op uw energierekening. Ga naar Gratis energiebespaargesprek met een energiecoach – EnergieC Midden-Delfland (energiecmiddendelfland.nl)(externe link)

Duurzaamheidsnieuwsbrief

Via de duurzaamheidsnieuwsbrief blijft u op de hoogte van lokale initiatieven: www.middendelfland.nl/digitale-nieuwsbrief-duurzaamheid.

Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel meedoen met de collectieve inkoopactie?

Vervelend dat u geen brief heeft ontvangen. U kunt zich voor deze actie inschrijven via www.regionaalenergieloket.nl/acties(externe link). Wilt u graag de brief ontvangen? Stuurt u dan een mailtje naar aardgasvrij@middendelfland.nl.

Waarom zou ik meedoen met deze actie?

U krijgt een gratis offerte op basis van uw persoonlijke situatie. Dit heeft geen gevolgen en u zit nergens aan vast. U beslist zelf of u de maatregelen laat uitvoeren of niet. Als u nu meedoet, wordt uw woning energiezuiniger. Dat is goed voor uw portemonnee, de waarde van uw woning én u krijgt een comfortabele woning.

Hoe weet ik welke isolatie ik het beste kan toepassen?

U kunt een huisscan doen op www.regionaalenergieloket.nl/huisscan(externe link) en aan de hand van de uitslag bepalen welk onderdeel van uw huis u wilt isoleren.

Van welke subsidies of leningen kan ik gebruik maken?

U kunt gebruik maken van landelijke subsidie. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) krijgt u al bij één maatregel subsidie van de landelijke overheid. Neemt u meerdere isolatiemaatregelen? Dan krijgt u 2x zoveel subsidie op de isolatiemaatregelen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde(externe link).

Geen spaargeld? Lenen kan ook
De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om de maatregelen te financieren. U leent met 0% rente als uw verzamelinkomen lager is dan € 60.000,-. Kijk voor meer informatie op www.warmtefonds.nl/particulieren(externe link).  

Wat kost het om mee te doen met deze actie?

Tijdens een gratis gesprek krijgt u advies en een inschatting van wat het u gaat kosten. Het bedrijf dat de maatregelen uitvoert, laat ook zien wat het isoleren van uw woning oplevert en welk bedrag u aan subsidie kunt krijgen. Het is dan direct duidelijk wel bedrag u eventueel nog zelf moet betalen.

Welke soorten isolatie kunnen worden toegepast?

De maatregelen die binnen deze actie vallen zijn dak-, vloer- en bodemisolatie. En daarnaast het plaatsen van HR++ glas.

Kan er ook spouwmuurisolatie worden toegepast?

Nee. Vanwege de uitspraak van de Raad van State over de bescherming van vleermuizen kan er op dit moment helaas geen spouwmuurisolatie worden toegepast.

Wat als ik technische problemen ondervind met de geïnstalleerde maatregelen?

Neemt u in dat geval contact op met het Regionaal Energieloket voor ondersteuning via (088) 525 41 10.