Wil je kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Ze zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Het Jeugdfonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Kies een club: ieder kind lid van een club

Maandag 16 mei lanceerde het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Kies een club’. Meedoen en gezien worden, elk kind verdient dat. Op een club maak je vrienden, leer je rekening houden met elkaar, krijg je zelfvertrouwen, win én verlies je met elkaar, vergeet je je zorgen. En vooral: je bent samen en je hebt plezier. Daarom is lid zijn van een club zo belangrijk. Dansen, voetballen of kickboksen zijn leuk én gezond. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld als de ouders dat niet kunnen. Zodat alle kinderen mee kunnen doen.

Hoe werkt het?

1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker van het Maatschappelijk Team;

2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;

4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

5. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Zo vind je jouw intermediair:

Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of een medewerker van het Maatschappelijk Team of Stichting Welzijn Midden-Delfland. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen: www.jeugdfondssportencultuur.nl(externe link)