Gemeente Midden-Delfland roept alle jonge mantelzorgers op om zich te melden. De gemeente vindt het heel belangrijk dat deze kanjers extra aandacht krijgen. Voor de jonge mantelzorgers ligt een Kanjerbon klaar.

Wanneer ben je een jonge mantelzorger?

  • Ben jij tussen de 8 en 17 jaar,
  • woon je in Midden-Delfland en
  • groei jij op in een gezin waar iemand extra aandacht nodig heeft, omdat die persoon langdurig ziek is of een beperking heeft? Heb jij bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zusje, een vader met psychische problemen of een moeder die chronisch ziek is? Dan maak jij je misschien regelmatig zorgen over die persoon of doe je soms extra taken in jullie gezin.

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan ben jij een jonge mantelzorger, een kanjer en verdien je een Kanjerbon! De Kanjerbon kun je gebruiken om iets leuks te doen of om iets te kopen

Kanjerbon aanvragen

De Kanjerbon kun je aanvragen tussen 1 januari en 1 april 2024. Dit kun je doen door een email te sturen naar j.gort@swmd.nl (Maasland) of e.greveling@swmd.nl (Den Hoorn/Schipluiden).

Zet in de mail jouw contactgegevens en omschrijf kort wat je gezinssituatie is. Het is fijn als je voor het mailen even toestemming vraagt aan je ouders/verzorgers.

De uitreiking van de Kanjerbon is in de “Week van de Jonge Mantelzorgers’’ van 1 t/m 7 juni. Na 1 april ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld per mail meer informatie over het uitreiken van de cadeaubonnen.

Kanjers in uw omgeving?

Leest u dit bericht als volwassene? En kent u kanjers in uw omgeving? Vertel deze kinderen over onze oproep en vraagt hen om zich aan te melden. Zo hopen wij alle kanjers in Midden-Delfland te leren kennen!