Op vrijdag 11 augustus ging we op het Zomerfeest in Schipluiden in gesprek over de toekomst. De gemeente Midden-Delfland stelt een toekomstvisie op, waarvoor zij graag van zoveel mogelijk mensen hun ideeën over de toekomst van de gemeente willen weten.

Tijdens het Vintage Volleybal Vrijdag-toernooi en de Vet Voordelige Vrijmarkt gingen wij in gesprek over de toekomst van Midden-Delfland onder het genot van ijskoude verfrissing op deze warme vrijdagmiddag.

Waar moet de gemeente meer tijd, geld en aandacht aan besteden richting 2050?

Ruim 100 bezoekers van het Zomerfeest hebben gestemd op de thema’s die zij het belangrijkst vinden. De slush-puppies trokken de aandacht van iedereen: kinderen, jongeren, jonge ouders en ouderen dachten en stemden mee over hun toekomst in de gemeente.

Hoe denken zij over de toekomst van Midden-Delfland?

Voor veel bezoekers is ‘woningbouw’ het belangrijkste thema voor de toekomst: “Zorg voor meer doorstroomopties voor ouderen. Dit houdt de vergrijzing tegen waardoor sportverenigingen ook hun bestaansrecht behouden.” Ook op de thema’s ‘sport’ en ‘samenleven’ werd veel gestemd: “Midden-Delfland moet een plek zijn waar wordt geleefd, gesport en wordt gefeest. Waar je kan blijven wonen, ook als student of vrijgezel.” Daarnaast werden de thema’s ‘groen, water en natuur’ en ‘jeugd & jongeren’ als belangrijk gezien voor de toekomst van de gemeente.

Ook vroegen we de feestgangers naar hun droom voor Midden-Delfland in 2050. Daar kwamen duidelijke dromen uit: “We moeten jongeren en ouderen verbinden, samen meer activiteiten organiseren. Daarvoor is adequate woningbouw voor jong en oud nodig.”

Denkt u ook mee over de toekomst?

Vul dan hier de digitale enquête in.(externe link) Wij zijn ook benieuwd naar uw mening over de toekomst!