Met ingang van 1 december is het in Midden-Delfland mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Pasfoto-automaat gemeentehuis

In het gemeentehuis is een pasfoto-automaat aanwezig waarmee u online uw rijbewijs kunt verlengen.

De kosten zijn € 13,00. De pasfoto-automaat is beschikbaar tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. 

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Via deze link vindt u ook meer informatie over de voorwaarden en de kosten. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.