(Nieuwsbericht van ProRail)

Er komen in de periode tot 2040 ongeveer 170.000 woningen en 85.000 werkplekken bij langs de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht: de Oude Lijn. Hoe blijft deze regio goed bereikbaar zonder dat de wegen dichtslibben? ProRail laat in speciale bijeenkomsten zien welke ideeën zij hebben opgehaald, wat zij hier tot nu toe mee hebben gedaan en hoe zij verder gaan.

Ideeën en meningen

ProRail onderzoekt hoe zij stap voor stap meer treinen kunnen laten rijden en nieuwe stations kunnen bouwen langs de Oude Lijn. Dit doen zij niet alleen. Van ruim 400 (toekomstige) bewoners, reizigers, recreanten, werkenden en studenten hebben zij in februari ideeën en meningen opgehaald. Dat deden zij online via hun website en tijdens bijeenkomsten in Rotterdam, Schiedam, Dordrecht en Rijswijk.

Ideeën zoals: plaats hier het nieuwe station, houd rekening met de groene omgeving, bouw geen nieuw station maar trek de bestaande tramlijn door, leg het spoor onder de grond aan en zorg ervoor dat de parkeerdruk bij een nieuw station niet toeneemt.

Doe jij (weer) mee?

In april laat ProRail zien welke ideeën zij hebben opgehaald, wat zij hier tot nu toe mee hebben gedaan en hoe zij verder gaan. Zij horen graag uw aandachtspunten bij de uitwerking van de ideeën, zodat zij die kunnen meenemen in hun advies aan de bestuurders. 

Dit doet ProRail in vier bijeenkomsten in de gebieden van de nieuwe stations. Tijdens de bijeenkomst zijn medewerkers van ProRail en de gemeente aanwezig. Was u er de vorige keer niet bij? Kom gerust langs: zij gaan graag met u in gesprek.

Woensdag 3 april 2024: station Schiedam Kethel (gebied Schiedam/Midden-Delfland/Delft-Zuid)
Locatie: Stadskantoor Schiedam, Stadserf 1, Schiedam
Tijd: 19:00 - 21:00 uur (start inloop 18.45 uur)

Donderdag 4 april 2024: station Rijswijk Buiten (gebied Delft Centrum/Rijswijk/Den Haag)
Locatie: Huis van de stad Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2, Rijswijk
Tijd: 19:00 - 21:00 uur (start inloop 18.45 uur)

Dinsdag 9 april 2024: station Rotterdam Van Nelle
Locatie: Sparta Rotterdam Het Kasteel, Spartapark-Noord 1, Rotterdam 
Tijd: 19:00 - 21:00 uur (start inloop 18.45 uur)

Donderdag 11 april 2024: station Dordrecht Leerpark (gebied Dordrecht/Zwijndrecht/Barendrecht)
Locatie: Da Vinci College (Duurzaamheidsfabriek), Leerparkpromenade 50, Dordrecht
Tijd: 19:00 - 21:00 uur (start inloop 18.45 uur)

In verband met de voorbereidingen op de locatie en catering wil ProRail graag weten op hoeveel mensen zij ongeveer kunnen rekenen. Meld u daarom via onderstaande knop aan.

Meld u aan voor een bijeenkomst(externe link)