Wethouder Melanie Oderwald nam  in de bibliotheek in Den Hoorn speelgoeddozen in ontvangst van de Speelgoedbank Delft. Vanaf deze week mogen 40 gezinnen uit Midden-Delfland met een krappe beurs een speelgoeddoos ophalen in hun eigen dorp. Zij hebben hiervoor een uitnodiging gekregen.

Wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek kijkt met enthousiasme naar de samenwerking met de Speelgoedbank Delft om gezinnen in Midden-Delfland een feestelijk seizoen te bezorgen: 'Ieder kind verdient een vrolijke en zorgeloze jeugd, en deze actie draagt bij aan het vervullen van die wens.'

De actie is gestart door de gemeente, omdat ook in Midden-Delfland kinderen in armoede opgroeien. Deze kinderen ontvangen vaak met Sinterklaas of Kerst geen kadootjes, omdat hun ouders onvoldoende geld hebben om speelgoed voor ze te kopen. De gezinnen zijn aangedragen door de Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD).

Spelen is belangrijk

Speelgoed is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat kinderen spelenderwijs leren. Ze leren bijvoorbeeld samen te spelen en hun fantasie te gebruiken De Speelgoedbank Delft heeft voor de gezinnen dozen samengesteld met daarin speelgoed (nieuw en gebruikt), een spel en een boek. De gezinnen hebben ook een kadobon ontvangen waarmee ze in de eerste maanden van 2024 langs mogen komen bij de Speelgoedbank in Delft en zelf wat speelgoed mogen uitzoeken.