Hoe werken inwoners en professionals in de regio samen in de zorg en ondersteuning?

Wanneer: maandag 22 april van 17:00u tot 20:00u met een hapje eten
Waar: Wijkcentrum de Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4, 2624 LD Delft

Elke dag werken duizenden professionals, vrijwilligers en mantelzorgers hard aan de zorg en ondersteuning van patiënten, cliënten en inwoners. Dit dreigt op steeds meer plekken vast te lopen. Hoe kunnen inwoners prettig en zo gezond mogelijk blijven leven? Hoe blijft zorg voor iedereen bereikbaar? En hoe kunnen professionals en inwoners hierin samenwerken? Dat creëren we samen. Met inwoners bedoelen we mensen met en zonder hulpvraag, zoals patiënten, cliënten en hun naasten. 

Bijeenkomst: wat gaan we doen? 

Tijdens de bijeenkomst gaan we samen aan de slag. Hoe kunnen inwoners bijdragen aan de verbeteringen in de zorg en ondersteuning in de regio WSD (Westland/ Schieland/ Delfland)? Wat is daarvoor nodig? Wie moet er meedenken? Hoe kunnen we samen een netwerk opbouwen? Waar liggen de kansen en uitdagingen?

Ook bespreken we kort de toekomstplannen voor de zorg en ondersteuning in de regio (RIGA) en delen we met u wat we al eerder besproken hebben met inwoners. Aan het eind van de bijeenkomst hebben we een beeld hoe we samen deze samenwerking concreet gaan invullen.

Tijdens de pauze staat er een lekkere maaltijd klaar.

Voor wie? 

De bijeenkomst is voor inwoners en cliëntvertegenwoordigers uit verschillende gemeenten: Delft, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam, Vlaardingen en Westland. 
Wilt u aanwezig zijn? Fijn dat u komt! Meld u aan via het aanmeldformulier(externe link).

Weet u nog andere personen voor wie deze bijeenkomst interessant is? Stuur de uitnodiging dan gerust door! Voor deelname aan deze sessie is een vergoeding van €80,- beschikbaar voor inwoners en cliëntvertegenwoordigers.

Vragenlijst: Hoe wordt er in de regio samengewerkt met inwoners? 

Om een beter beeld van de samenwerking tussen professionals en inwoners in de regio te krijgen, hebben wij een vragenlijst(externe link) ontwikkeld. Heel fijn als u de vragenlijst voor de bijeenkomst invult. De uitkomsten bespreken we dan tijdens de bijeenkomst.

Door wie wordt dit georganiseerd? 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Alliantie van het Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord (RIGA) in de regio Westland Schieland Delfland (WSD) in samenwerking met Zorgbelang Inclusief en onderzoeksbureau Pluut & Partners. In het RIGA werken zorg- en welzijnspartijen, zorgverzekeraar DSW en gemeenten samen aan de noodzakelijke transformaties in de zorg.

Informatie 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Stephanie Vallianatos, van Zorgbelang Inclusief. Zij is bereikbaar via het mailadres info@zakeninorde.nl

Wij hopen dat u zich aanmeldt!

Hartelijke groet, 
Namens Alliantie RIGA WSD, Zorgbelang Inclusief en Pluut & Partners